Älykellot ja maksaminen: Kätevä ja turvallinen tapa maksaa

Älykellot ja maksaminen niillä ovat tulleet viime vuosina yhä suositummiksi. Ne tarjoavat käyttäjilleen erilaisia älykkäitä toimintoja, kuten esimerkiksi saapuvien ilmoitusten, puheluiden ja viestien vastaanottamisen, musiikin toiston ja kuntoilun seurannan. Yksi älykellojen suosion kasvun tekijöistä on niiden mahdollisuus maksaa ostokset kaupassa.

Mitä on älykelloilla maksaminen?

Älykelloilla maksaminen tapahtuu NFC-teknologian avulla. NFC (Near Field Communication) on langaton lähimaksuteknologia, jota käytetään esimerkiksi pankkikorttien lähimaksuissa. Älykellon maksaminen tapahtuu siten, että kello asetetaan lähimaksupäätteen läheisyyteen. Maksu suoritetaan samalla tavalla kuin pankkikortillakin, eli kellossa olevaa maksukorttia ei tarvitse fyysisesti näyttää maksupäätteelle.

Miten älykellolla maksataan?

Älykello ja niillä maksaminen on helppoa. Ensinnäkin sinun tulee varmistaa, että kellossasi on NFC-ominaisuus. Tämän voit tarkistaa kellon käyttöohjeista tai valmistajan verkkosivustolta.

Kun olet varmistanut, että kellossasi on NFC-ominaisuus, sinun tulee asentaa kelloon maksusovelluksen. Maksusovellus on yleensä ilmainen ja sen voi ladata kellon sovelluskaupasta.

Maksusovelluksen asentamisen jälkeen sinun tulee liittää kellosi pankkiisi. Tämän voit tehdä sovelluksen ohjeiden mukaisesti.

Kun olet liittänyt kellosi pankkiisi, voit aloittaa maksamisen. Maksaminen tapahtuu siten, että avaat maksusovelluksen kellossasi ja pidät kelloa lähimaksupäätteen läheisyydessä. Maksu suoritetaan samalla tavalla kuin pankkikortillakin, eli kellossa olevaa maksukorttia ei tarvitse fyysisesti näyttää maksupäätteelle.

Mitä etuja älykelloilla maksamisella on?

Älykelloilla maksamisella on useita etuja verrattuna perinteiseen pankkikorttimaksuun.

 • Kätevyys: Älykellolla maksaminen on helppoa ja nopeaa. Sinun ei tarvitse kaivaa esiin lompakkoasi tai pankkikorttiasi, vaan voit maksaa ostokset yhdellä kädellä.
 • Turvallisuus: Älykellolla maksaminen on turvallista. Maksu tapahtuu samalla tavalla kuin pankkikortillakin, eli kellossa olevaa maksukorttia ei tarvitse näyttää maksupäätteelle.
 • Hyödyllisyys: Älykellolla maksaminen voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun kädet ovat täynnä.

Mitä rajoituksia älykelloilla maksamisella on?

Älykelloilla maksamisella on myös muutamia rajoituksia.

 • Maksutapahtuman maksimimäärä: Maksutapahtuman maksimimäärä vaihtelee kortin tarjoajan mukaan.
 • Maksutapahtuman minimimäärä: Maksutapahtuman minimimäärä vaihtelee kortin tarjoajan mukaan.
 • Maksutapahtuman maksimimäärä päivässä: Maksutapahtuman maksimimäärä päivässä vaihtelee kortin tarjoajan mukaan.
 • Maksutapahtuman maksimimäärä kuukaudessa: Maksutapahtuman maksimimäärä kuukaudessa vaihtelee kortin tarjoajan mukaan.

Mitkä älykellot tukevat maksamista?

Monet älykellot tukevat maksamista. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä älykelloista, jotka tukevat maksamista:

 • Apple Watch
 • Samsung Galaxy Watch
 • Garmin Fenix
 • Fitbit Versa
 • Huawei Watch

Lue myös: markkinointi aihe ertuki.fi/hakusanamarkkinointi sivustolta.

Leave a Reply