S-Pankin tonttirahasto osti kolme tonttia Helsingin Vallilassa

Helsingin kaupungilta ostetut tontit sijaitsevat nopeasti kehittyvällä Vallilan alueella. Tontit on vuokrattu kolmelle rakennusyhtiö YIT Suomi Oy:n omistamalle kiinteistöosakeyhtiölle.

Erikoissijoitusrahasto S-Pankki Tontti on tehnyt historiansa suurimmat kaupat. Rahasto osti kesäkuun lopussa kolme tonttia Helsingin kaupungilta Vallilan kaupunginosasta, joka sijaitsee kantakaupungin pohjoisosissa. Tontit sijaitsevat osoitteissa Teollisuuskatu 13, Teollisuuskatu 15 ja Elimäenkatu 6.

”Vallila on alueena erittäin kiinnostava, sillä se kehittyy parhaillaan vauhdikkaasti niin asuin-, työskentely- kuin virkistysalueena. Hankkimamme tontit sijaitsevat niin sanotulla Vallilan teollisuusalueella, jossa merkittävä osa rakennuksista on peräisin 1930-luvulta. Kaupan arvo on yli 14 miljoonaa euroa ja kyseessä on rahaston historian suurin yksittäinen sijoitus”, rahastonhoitaja Ville Vääränen kommentoi.

Kaikki kolme tonttia on vuokrattu rakennusyhtiö YIT:n omistamille kiinteistöosakeyhtiöille pitkäaikaisilla sopimuksilla. YIT on parhaillaan saneeraamassa tonteilla sijaitsevia rakennuksia toimitilakäyttöön. Tonteilla on maanpäällistä rakennusoikeutta yli 25 000 kerrosalaneliömetriä ja maanalaista rakennusoikeutta 3 000 kerrosalaneliömetriä.

Vuonna 2017 perustettu S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin, vuokralle annettaviin rakennettuihin tai rakennettaviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin. Tonttien pitkät maanvuokrasopimukset tuovat rahastolle tasaista vuokratuottoa pitkällä aikavälillä. S-Pankki Tontti sopii sijoittajalle, joka tavoittelee pitkäaikaista, ennakoitavaa ja vakaata kassavirtaperusteista tuottoa. Rahastoa hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.  

S-Pankki on yksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. Vuoden puolivälissä S-Pankki-konsernin yhtiöt S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankki Pääomarahastot Oy hallinnoivat yhdeksää kiinteistösijoitusrahastoa, jotka sijoittavat varansa eri kiinteistöluokkiin, kuten asuntoihin, metsään, peltoihin, toimitiloihin ja tontteihin. Rahastot omistavat yhteensä yli 2 800 asuntoa, 37 toimitilakiinteistöä, 326 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, yli 31 000 hehtaaria metsää ja peltoa sekä 190 asunto- ja toimitilatonttia. Lisäksi S-Pankki Kiinteistöt Oy tuottaa hallinnointi- sekä kiinteistöjohtamispalveluita viidelle yhteissijoitukselle sekä kahdelle kiinteistösijoitussalkulle. Yhteensä hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on yli 2,2 miljardia euroa. Osuudenomistajia kiinteistörahastoilla on yli 32 000.

Lähde: S-Pankki / STT


Muuta luettavaa muualta:

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.

Lääkärikäynnin maksaminen onnistuu myös MobilePay -sovelluksella

Esimerkiksi Pihlajalinna on ottanut MobilePay maksuratkaisun käyttöön konsernin yhdeksässä eri yrityksessä 22.4.2022 alkaen. Ensi vaiheessa maksaminen on mahdollista yksityisasiakkaille Pihlajalinna Lääkärikeskuksissa, Wiisurissa, Pihlajalinna Hammasklinikalla, Dextra Lapsettomuusklinikalla, Pihlajalinna Turussa, Linnan Klinikalla, Lääkäriasema DokTorissa, Pihlajalinna Oulussa ja Pihlajalinna Omasairaalassa. Yhteistyötä laajennetaan myöhemmin kattamaan myös huoltaja-, yritys- ja työterveysasiakkuudet. Tuleeko myöhemmin Google Pay käyttöön esimerkiksi juuri lääkärikäynneillä? Se jää nähtäväksi mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Trackbacks & Pings

Leave a Reply