OmaVero: Viikonloppuna omaverossa käyttökatko – Hoida veroasiat ennen katkoa!

Järjestelmäpäivityksen vuoksi OmaVero-palvelu on poissa käytöstä tulevana viikonloppuna eikä siellä voi hoitaa mitään veroasioita. Verohallinto ohjeistaa hoitamaan veroasiat ennen perjantaina alkuillasta alkavaa katkoa.

OmaVeron käyttökatko alkaa perjantaina 17.11. klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina 19.11. klo 18. Käyttökatkon syynä on järjestelmäpäivitys, jonka aikana OmaVeroon tuodaan uusia toiminnallisuuksia.  

− Kehitämme OmaVeroa jatkuvasti, jotta veroasioiden hoitaminen verkkopalvelussa olisi entistäkin sujuvampaa. Kerran vuodessa teemme suuremman päivityksen, jossa viemme tuotantoon toteuttamamme isoimmat muutokset. Marraskuu on osoittautunut hyväksi ajankohdaksi, kun edellisen vuoden verotus on saatu päätökseen, kertoo johtaja Simo Sildén Verohallinnosta. 

Oman veroasian käsittelyä voi jatkossa seurata OmaVerossa 

Tulevan viikonlopun päivityksessä ei ole tulossa suuria muutoksia OmaVeron ulkoasuun tai toiminnallisuuksiin, vaan kyse on useista pienemmistä muutoksista erilaisille asiakasryhmille. 

Järjestelmäpäivityksen jälkeen asiakas voi esimerkiksi seurata OmaVerosta oman veroasiansa, kuten oikaisuvaatimuksen tai varainsiirtoveron palautushakemuksen käsittelyä. 

– Asiakas voi OmaVerosta katsoa, onko hänen lähettämänsä ilmoitus esimerkiksi parhaillaan käsittelyssä vai odottaako se lisäselvitystä. Poikkeuksen tekee perintöveron oikaisuhakemus, jonka käsittelyä ei vielä tässä vaiheessa voi seurata OmaVerosta, Sildén sanoo.  

Lisätietoja marraskuun päivityksessä tulevista muutoksista: Uutta OmaVerossa marraskuussa – vero.fi 

Verohallinnon päätöksiin maininta, jos ne on tehty automaatiolla 

Jatkossa asiakkaiden Verohallinnolta saamiin päätöksiin tulee maininta, jos päätös on tehty automaatiota hyödyntäen. Automaation käytöstä kerrotaan asiakkaille myös jo siinä vaiheessa, kun asiakas alkaa hoitaa asiaansa esimerkiksi OmaVerossa. 

Automaatiota on käytetty verotuspäätösten teossa jo pitkään. Vuonna 2023 voimaan tullut laki kuitenkin edellyttää, että asiakkaan pitää saada tietää, jos hänen asiansa käsittelyssä on käytetty automaattisesta päätöksentekoa. 

Tee verokortti ja hae maksuviitteet ennen viikonloppua 

Sildén muistuttaa, että käyttökatkon aikana esimerkiksi verokorttia ei voi tehdä OmaVerossa. Myöskään veroja ei voi maksaa eikä maksutietoja saa palvelusta katkon aikana. 

− Jos on veroja maksettavana, kannattaa hakea maksutiedot ennen katkon alkua OmaVerosta ja maksaa verot omassa verkkopankissa, Sildén sanoo.

Tiedote: Verohallinto


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Miksi tarvitset älypuhelimelle panssarilasia?

Älypuhelimen panssarilasi tarjoaa monia etuja. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja rikkoutumiselta, mikä voi olla kallista korjata. Lisäksi se säilyttää näytön selkeyden ja herkkyyden, joten käyttökokemus säilyy optimaalisena. Panssarilasi on edullinen vakutuus älypuhelimelle kuin koko näytön korjaaminen.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidenttivaalit 2024 aiheeseen.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Trackbacks & Pings

Leave a Reply