S-Pankki: Mikrosäästäminen vakiintui osaksi suomalaisten talousosaamista – muutama kunta erottuu joukosta

Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu, Säästäjä, esiteltiin viisi vuotta sitten. Vuosien varrella lähes 90 000 suomalaista on ottanut palvelun käyttöön. Suuri osa heistä sijoittaa rahastoihin ensimmäistä kertaa elämässään.

Viisi vuotta sitten Suomessa tutustuttiin uudenlaiseen tapaan sijoittaa, mikrosäästämiseen. Mikrosäästämisessä sijoitetaan pieniä rahamääriä toistuvasti pitkällä aikavälillä. Juju on siinä, että vaikka ei välttämättä pystyisi sijoittamaan kerralla suuria summia rahaa, pienet sijoitukset voivat kasvaa merkittäviksi summiksi ajan myötä, kun ne sijoitetaan tuottavasti.

Ensimmäisenä mikrosäästämisen palveluna markkinoille ehti syyskuussa 2018 S-Pankin Säästäjä, joka löytyy S-mobiili-sovelluksesta. Digitaalista sijoitusneuvontaa tarjoavassa palvelussa voi ottaa sijoitustaipaleensa ensimmäiset askeleet mikrosäästämisen avulla esimerkiksi siten, että siirtää jokaisesta korttiostoksesta 0,5–5 euroa rahastoon. Tilastojen valossa Säästäjä onkin tutustuttanut kymmenet tuhannet suomalaiset sijoittamiseen, sillä puolet rahastosijoittamisen palvelussa aloittaneista kertoo sijoittavansa ensimmäistä kertaa elämässään.

”Säästäjä on siitä mainio vaihtoehto, että sijoittamisessa pääsee alkuun jo alle eurolla. Haluamme tehdä sijoittamisesta mahdollisimman helppoa ja hyödyllistä ja tuoda asiakkaidemme käyttöön aina fiksuja uusia palveluita, jotka helpottavat kiireistä arkea”, S-Pankin toimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen sanoo.

Mikrosäästäminen suosittua monessa kunnassa

S-Pankin tilastojen perusteella Säästäjä-palvelu on erityisen suosittu suurimmissa kaupungeissa. Suomen eniten mikrosäästäjiä löytyy Helsingistä, jota seuraavat Tampere, Espoo, Vantaa ja Turku. Näissä kaupungeissa mikrosäästäminen on omaksuttu osaksi arkipäivää.

Vaikka suuret kaupungit ovat vahvasti edustettuina, kun mittatikuksi otetaan mikrosäästäjien lukumäärä, on mielenkiintoista huomata, että mikrosäästämisen suhteellisessa suosiossa on alueellisia eroja. Esimerkiksi Nokialla, Lohjalla ja Rovaniemellä vähintään 60 prosenttia palvelun käyttäjistä mikrosäästää ahkerasti. Osuus on merkittävä verrattuna moniin suurempiin kaupunkeihin.

Elokuun lopussa Säästäjä-palvelulla oli yli 88 000 käyttäjää. Siinä missä sijoittamista pidettiin takavuosien luutuneissa käsityksissä miesten maailmana, Säästäjä-palvelussa todellisuus näyttää toisenlaiselta: naisten osuus Säästäjän käyttäjistä oli 56 prosenttia. Palvelu puhuttelee myös nuorempia ikäryhmiä, sillä 40 prosenttia käyttäjistä on iältään 18–36-vuotiaita.

”Henkilökohtaisesti etenkin naisten rohkaiseminen sijoittamisen pariin on minulle tärkeää. Tilastokeskuksen uusimpien tietojen mukaan yhtä suuri osuus naisista ja miehistä omisti sijoitusrahastoja vuonna 2022. Naisten keskimääräinen sijoitussumma rahastoissa on kuitenkin yhä noin neljänneksen miehiä pienempi.”

”Olen iloinen siitä, että Säästäjä on auttanut suomalaisia aloittamaan säästämisen ja sijoittamisen helposti ja kustannustehokkaasti. Haluamme tuoda sijoittamisen jokaisen ulottuville ja jatkamme työtämme tämän eteen myös tulevina vuosina”, Riikka Laine-Tolonen sanoo.

Lähde: S-pankki


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Mikä on digitaalinen euro?

Digitaalinen euro on Euroopan keskuspankin kehittämä sähköinen valuutta, joka toimii digitaalisessa muodossa. Se tarjoaa turvallisen ja nopean maksutavan, vähentäen käteisen käyttöä. Digitaalinen euro täydentää perinteisiä rahansiirtoja ja voi lisätä euroalueen taloudellista tehokkuutta ja vakautta.

Leave a Reply