Korkokatto leikkaa jo liki 50 000 asiakkaan lainakustannuksia – korkokattosopimus tehdään noin joka kolmanteen uuteen asuntolainaan

Tällä hetkellä korkokatto leikkaa lähes 50 000:n OP:n asiakkaan asuntolainan viitekorkoa. Vuoden loppuun mennessä korkokatto pienentää jo 100 000:n asiakkaan viitekorkoa.

Korkojen nousulta voi edelleen suojautua ottamalla asuntolainaan kiinteän koron tai korkokaton. Korot nousevat nyt nopeasti. Tällä hetkellä korkokatto leikkaa vajaan 50 000:n OP:n asiakkaan asuntolainan viitekorkoa kuukausittain.

– Nämä asiakkaat siis maksavat asuntolainastaan korkoa nyt vähemmän kuin maksaisivat ilman korkokattoa, eli korkokatto leikkaa lainan viitekorkoa joka kuukausi. Korkokatosta hyötyvien asiakkaiden määrä kasvaa joka kuukausi ja loppuvuodesta korkokatto leikkaa jo 100 000:n asiakkaamme viitekorkoa. Korkokatto kiinnostaa monia juuri siksi, että se tuo varmuutta omaan talouteen epävarmassa taloustilanteessa, OP Ryhmän henkilöasiakasrahoituksesta ja asumisen palveluista vastaava johtaja Satu Nurmi sanoo.

Alkuvuonna korkokattojen kysyntä oli tavallista suurempaa Ukrainan sodan käynnistyttyä. Tällä hetkellä korkokaton hinta on noussut verrattuna alkuvuoteen, jolloin korkokattojen suosio oli huipussaan. Samalla ovat nousseet myös suojaamattoman eli vaihtuvakorkoisen lainan kustannukset. Juuri nyt noin joka kolmanteen uuteen asuntolainaan otetaan korkokatto.

– Korkokatossa on useita vaihtoehtoja, joissa hinnat vaihtelevat. Korkokaton hintaan vaikuttavat markkinoiden korkotason lisäksi valittu korkokattotaso ja pituus. Tällä hetkellä suurin osa asiakkaista hakee suojaa, jossa asuntolainan korko pysyisi suunnilleen nykytason tuntumassa, ja haluttu suoja-aika on lyhyempi kuin alkuvuonna, OP:n sijoitus- ja suojaustuotteiden myynnistä vastaava johtaja Tuomas Leisti kertoo.

Suosituimmat korkokattotasot ovat nyt yhden prosentin korkokatto viiden vuoden ajanjaksolle tai kahden prosentin korkotaso seitsemän vuoden jaksolle.

– Kiihtyvä keskustelu korkojen noususta on lisännyt myös muiden joustomahdollisuuksien suosiota. Aivan viime viikkoina myös lyhennysvapaahakemuksia on tullut meille hiukan aiempaa enemmän. Muistuttaisin asiakkaita myös mahdollisuudesta madaltaa asuntolainan kuukausierää. Tärkeintä on olla yhteydessä pankkiin ajoissa, mikäli oma taloustilanne alkaa näyttää liian kireältä, Nurmi sanoo.

Lähde & Kuva: OP


Muuta luettavaa muualta

Nettiruudun sisällöstä löydät paljon luettavaa sarjoista leffoista

Nettiruutu.fi sivusto tarjoaa uutisia, arvosteluita ja paljon muuta leffoista ja sarjoista. Sivustolla pääset lukemaan esimerkiksi cmore , elisaviihde  ja paljon muuta uutisia. Lisää lyödät Nettiruutu.fi nettisivustolta. 

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan.

Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti.

Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös digiä, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissa älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset. Tutustu samalla myös Garmin inReach Messenger laitteeseen, jolla voi lähettää viestejä verkon ulkopuolelta.

Trackbacks & Pings

  • OP: Suuryritysten huoli valtion velkaantumisesta kasvussa - Rahanmaailma :

    […] Valtion velkaantumisen taittaminen nähdään tärkeänä, kun korot ovat kääntyneet nousuun. Yritysjohtajat edustavat tässä etujoukkoa, sillä heistä jo vuosi […]

    1 year ago
  • Lainan haku ilman luottotietoja - Rahanmaailma :

    […] Lainan ottaminen ilman luottotietoja kantaa mukanaan merkittäviä riskejä. Ensinnäkin korot ja kulut ovat tavallisesti paljon korkeampia, mikä voi johtaa taloudellisen tilanteen pahenemiseen, jos lainaa ei pystytä maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa. Lisäksi lainanantajat voivat vaatia takaajia tai vakuuksia, jotka asettavat myös lainan takaajan taloudelliseen riskiin. […]

    7 months ago

Leave a Reply