Danske Bank: Sijoitusnäkemys: Katse Yhdysvaltoihin, Euroopan pörsseissä yhä heikommat näkymät

Danske Bank kehottaa sijoittajia suuntaamaan katseensa nyt yhdysvaltalaisiin pienempiin pörssilistattuihin yrityksiin. Euroopan painon mallisalkussaan Danske Bank laskee kaksinkertaiseen alipainoon maanosan heikkojen näkymien vuoksi.

Danske Bank päivittää sijoitusnäkemystään. Pankki nostaa yhdysvaltalaiset osakkeet ylipainoon ja laskee eurooppalaiset osakkeet kaksinkertaiseen alipainoon. Japani säilyy ylipainossa.

”Maantieteellinen hajauttaminen on aina tärkeää, mutta etenkin silloin kun talouden horisontissa näkyy kysymysmerkkejä. Omaa maantieteellistä riskiä kannattaa nyt tarkastella erittäin kriittisesti, jos salkusta löytyy vain eurooppalaisia tai jopa vain suomalaisia arvopapereita”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Yhdysvaltain osakemarkkina on pärjännyt viime kuukausina hyvin. Kivipelto huomauttaa, että Yhdysvalloissa kannattaa olla tarkkana siitä, mitä ostaa.

”Osakkeiden sisällä suosimme pienempiä yhtiöitä, koska kaikkein suurimpien yhtiöiden arvostustasot ovat mielestämme jo aika korkealla.”

Tällä hetkellä Yhdysvallat vaikuttaisi välttävän taantuman. Toisaalta jos suhdanne olisikin ennakoitua heikompi, myös silloin sijoittajien rahat hakeutuisivat turvasatamana pidettyyn Yhdysvaltoihin. Euroopassa puolestaan talousnäkymä on heikompi.

”Euroopan pörssit ovat teollisuuspainotteisia, ja niiden liiketoimintaa painaa myös Kiinan heikko taloustilanne. Euroopan keskuspankki EKP joutuu myös kiristämään rahapolitiikka kauemmin kuin Yhdysvaltain keskuspankki Fed. Myös tämä tekee yhdysvaltalaisista osakkeista huomattavasti eurooppalaisia houkuttelevampia.”

Osakkeet ja korot neutraalissa painossa

Danske Bank pitää osake- ja korkosijoitukset neutraalissa painossa. Sijoittajan kannattaa siis pitää osakkeiden ja joukkovelkakirjojen välinen jakauma samana, kuin he arvioivat sen olevan pitkällä aikavälillä.

”Sijoittajan kannattaa keskittyä laatuyhtiöihin, joiden tuloskasvu on vakaata, oman pääoman tuotto hyvää ja velkaantuneisuus alhaista. Laatuyhtiöt ovat selviytyneet tänä vuonna hyvin, ja tälle osakeluokalle odotamme suhteellisen hyvää menestystä myös talouden mahdollisissa vastatuulissa”, sanoo Kivipelto.

Sijoittajien katseet ovat kiinnittyneet tällä hetkellä Kiinaan. Maa avautui viime vuoden lopusta pitkästä koronasulusta, mutta talouden toipuminen jäi lyhyeksi. Kysymyksiä liittyy etenkin maan velkaiseen kiinteistösektoriin ja siihen, miten maa aikoo vastata talouskasvun hidastumiseen.

”Kiinan taloudella on suuri merkitys sitä lähellä olevien kehittyvien markkinatalouksien lisäksi myös koko maailmantaloudelle. Kiinan talouskasvun jyrkkä heikkeneminen heikentää kasvua maailmanlaajuisesti. Siksi riskipitoisten omaisuuserien kannalta on huono asia, jos Kiinan talous jatkaa laskuaan. Uskomme, että Kiinalla on keinoja välttää rahoitusmarkkinoiden ja talouden kriisin syveneminen.”

Lähde: STT/Danske Bank


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Ovatko luonteistuotteet sinulle tuttuja?

Luontaistuotteet ovat tuotteita, jotka on valmistettu luonnon raaka-aineista ilman keinotekoisia lisäaineita. Ne voivat olla esimerkiksi vitamiineja, mineraaleja, yrttejä tai muita luonnonaineita. Luontaistuotteiden käyttö perustuu usein perinteisiin ja kansanlääkintään, ja ne ovat olleet osa ihmiskunnan terveydenhoitoa tuhansia vuosia. Vaikka monet luontaistuotteet ovat peräisin perinteisistä hoitomuodoista, nykypäivänä niitä tutkitaan tieteellisesti ja niiden tehoa ja turvallisuutta arvioidaan kliinisissä kokeissa.

Makuja helsingin ravintolamaailmasta

Helsingissä ruokakulttuuri kukoistaa monipuolisissa ravintoloissa. Tarjolla on kaikkea perinteisestä suomalaisesta ruoasta kansainvälisiin herkkuihin. Helsingin ravintolat tarjoavat makumatkoja eri puolille maailmaa, unohtamatta paikallisia makuja. Olipa mielessä fine diningia tai rennompaa tunnelmaa, Helsingin ravintolat tyydyttävät jokaisen ruokahalun.

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Leave a Reply