Mobiilimaksaminen: Helppo ja turvallinen tapa maksaa ostokset

Mobiilimaksaminen on maksutapa, jossa maksu suoritetaan älylaitteella, kuten puhelimella, kellolla tai sormuksella. Mobiilimaksaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista, ja se onkin yleistymässä nopeasti Suomessakin.

Mitä on mobiilimaksaminen?

Mobiilimaksamisessa älylaitteesi tunnistautuu maksupäätteeseen NFC-teknologian avulla. NFC (Near Field Communication) on lyhyen kantaman radioteknologia, jota käytetään muun muassa lähimaksuissa.

Mobiilimaksamiseen tarvitaan mobiilimaksamisusovellus, joka on ladattavissa älylaitteesi sovelluskaupasta. Sovellukseen lisätään maksukorttitiedot, ja sovelluksen avulla voit maksaa kaupoissa, verkkokaupoissa ja sovelluksissa.

Mobiilimaksamisen hyödyt

Mobiilimaksamisella on monia etuja verrattuna muihin maksutapoihin. Mobiilimaksaminen on:

  • Nopeaa ja helppoa: Mobiilimaksun tekeminen vie vain muutaman sekunnin. Sinun ei tarvitse kaivaa maksukorttia tai käteistä esiin, vaan voit maksaa puhelimellasi tai kellollasi.
  • Turvallinen: Mobiilimaksaminen on turvallista, koska maksutiedot tallennetaan salattua. Maksutapahtuman yhteydessä syötetään vain maksukortin viimeiset neljä numeroa ja CVV-koodi.
  • Joustava: Mobiilimaksua voi käyttää missä tahansa, missä lähimaksu on käytössä.

Mobiilimaksamisen käyttöpaikat

Mobiilimaksua voi käyttää useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa, joissa on lähimaksupääte. Mobiilimaksua voi myös käyttää verkkokaupoissa ja sovelluksissa.

Suomessa mobiilimaksaminen on yleistymässä nopeasti. Esimerkiksi vuonna 2023 MobilePayn käyttö kasvoi 40 prosenttia.

Uusi MobilePay-sovellus

Uusi MobilePay on Suomen suosituin mobiilimaksamisusovellus. MobilePayn uusi versio julkaistiin vuonna tammikuussa 2024. Uudessa versiossa on useita uusia ominaisuuksia, kuten:

  • Yhdistetty MobilePay ja MobilePay P2P: Uudessa versiossa MobilePay ja MobilePay P2P -sovellukset on yhdistetty yhdeksi sovelluksi.
  • Uudet maksuominaisuudet: Uudessa versiossa on uusia maksuominaisuuksia, kuten mahdollisuus maksaa ostokset useammalla kortilla samanaikaisesti.
  • Uusi käyttöliittymä: Uusi käyttöliittymä on yksinkertaisempi ja selkeämpi.

Vinkit, jos MobilePay ei toimi

Jos MobilePay ei toimi, voi olla, että jokin seuraavista syistä on syynä:

  • Puhelimesi ei ole yhteensopiva MobilePayn kanssa: MobilePay toimii iOS- ja Android-laitteilla, mutta joillakin laitteilla voi olla ongelmia.
  • Puhelimesi käyttöjärjestelmä ei ole ajan tasalla: Varmista, että puhelimesi käyttöjärjestelmä on ajan tasalla.
  • Puhelimesi saldo on liian alhainen: Tarkista, että puhelimesi saldossa on tarpeeksi rahaa maksamiseen.
  • Maksupääte ei ole yhteensopiva MobilePayn kanssa: Tarkista, että maksupääte tukee MobilePayta.

Jos olet varmistanut, että edellä mainitut asiat ovat kunnossa, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

Tiesitkö, että uudessa MobilePay -sovelluksessa on mahdollisuus jakaa oma tai skannata toisen käyttäjän QR koodi.

Puhelimella maksaminen

Puhelimella maksaminen on mobiilimaksamisen erityinen muoto, jossa puhelin korvaa maksukortin. Puhelimen avulla voi maksaa esimerkiksi kaupoissa, ravintoloissa ja julkisessa liikenteessä.

Puhelimella maksamiseen tarvitaan puhelin, jossa on NFC-ominaisuus. Puhelimen NFC-ominaisuus voidaan yleensä aktivoida puhelimen asetuksista.

Puhelimella maksaminen on helppoa ja turvallista. Maksun tekeminen tapahtuu yleensä siten, että tuot puhelimen maksupäätteen lähelle. Maksupääte tunnistaa puhelimen NFC-ominaisuudet ja hyväksyy maksun.

Puhelimella maksaminen on Suomessa vielä melko uusi maksutapa, mutta se yleistyy lähitulevaisuudessa.

Muita mobiilimaksamiseen liittyviä suosittuja sovelluksia on myös Google Pay ja Apple Pay.

Trackbacks & Pings

Leave a Reply