Kilpailuta asuntolainat ja säästä tuhansia euroja

Asuntolainan kilpailuttaminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä säästääksesi rahaa asunnonostossa. Kilpailuta asuntolaina ja voit saada jopa tuhansien eurojen eron lainan kokonaiskustannuksiin. Tässä artikkelissa kerromme, miksi asuntolainan kilpailutus on tärkeää, miten se tehdään ja mitä vinkkejä kilpailutukseen on.

Miksi asuntolainan kilpailutus on tärkeää?

Asuntolainan kilpailuttaminen on tärkeää, koska eri pankeilla ja lainantarjoajilla on erilaiset korot ja marginaalit. Tämä tarkoittaa, että voit saada saman lainan huomattavasti halvemmalla, jos kilpailutat lainat ja valitset edullisimman tarjouksen.

Asuntolainan kilpailuttaminen voi säästää sinua tuhansia euroja lainan kokonaiskustannuksissa. Esimerkiksi 200 000 euron lainassa 1% marginaalin ero voi tarkoittaa yli 4 000 euron eroa lainan koroissa.

Miten asuntolainan kilpailutus tehdään?

Asuntolainan kilpailutus on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä sen itse verkossa tai antaa lainavertailupalvelun tehdä sen puolestasi.

Verkossa kilpailuttaminen:

 1. Valitse lainavertailupalvelu.
 2. Täytä lainahakemus.
 3. Saat lainatarjouksia eri pankeilta ja lainantarjoajilta.
 4. Vertaa tarjouksia ja valitse edullisin.

Lainavertailupalvelun käyttäminen:

 1. Valitse lainavertailupalvelu.
 2. Anna lainavertailupalvelun kilpailuttaa lainat puolestasi.
 3. Saat lainatarjouksia eri pankeilta ja lainantarjoajilta.
 4. Vertaa tarjouksia ja valitse edullisin.

Vinkkejä asuntolainan kilpailutukseen:

 • Kilpailuta lainat hyvissä ajoin. Aloita lainan kilpailuttaminen hyvissä ajoin ennen asunnonostoa. Näin sinulla on enemmän aikaa vertailla tarjouksia ja neuvotella paremmasta korosta.
 • Täytä lainahakemus huolellisesti. Varmista, että täytät lainahakemuksen huolellisesti ja oikeilla tiedoilla. Näin saat mahdollisimman tarkat lainatarjoukset.
 • Vertaa tarjouksia kokonaisuutena. Älä pelkästään katso korkoa, vaan myös muita lainan ehtoja, kuten marginaalia, nostopalkkiota ja tilinhoitomaksua.
 • Neuvottele korosta. Kun olet saanut lainatarjouksia, voit neuvotella pankeilta paremmasta korosta.
 • Älä sido itseäsi mihinkään. Lainatarjous ei sido sinua ottamaan lainaa. Voit aina kieltäytyä tarjouksesta, jos löydät edullisemman vaihtoehdon.

Asuntolainan kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa tapaa säästää rahaa asunnonostossa. Kilpailuttamalla lainat voit saada jopa tuhansien eurojen eron lainan kokonaiskustannuksiin.

Trackbacks & Pings

Leave a Reply